Claire Wiewauters
Contact 
Claire Wiewauters

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: claire.wiewauters@odisee.be
Locatie: campus HIG, lokaal Anemoon

Claire Wiewauters is master in de pedagogische wetenschappen, gezins- en orthopedagogiek.

Ze is praktijkbegeleider en ze begeleidt een projectgroep en eindproeven in de opleiding Gezinswetenschappen.

 

Voor het kenniscentrum verzorgde ze verschillende jaren een bijscholing gebaseerd op haar boek Een week mama, een week papa? Wat kinderen echt nodig hebben bij scheiding', uitgegeven bij Lannoo in 2014.

Vanaf 2018 geeft ze een bijscholing die meer aandacht heeft voor scheidingstrajecten waarbij het kind vast komt te zitten in conflicten tussen de ouders en/of het contact met één van de ouders (dreigt) te verliezen: 'Kinderen verst(r)ikt in verbinding. Gewone en moeizame aanpassing van kinderen bij scheiding'.

In het najaar van 2017 geeft ze ook de lezing 'Omgaan met kinderen en jongeren uit (vecht)scheidingssituaties' in het Vormingscentrum Guislain te Gent.

Ze werkte mee aan het onderzoek 'Awel, ik ben in de war door de scheiding van mijn ouders', een kwalitatieve analyse bij deze hulplijn van de gesprekken van kinderen en jongeren over de scheiding van hun ouders.

Over contactbreuk tussen ouders en kinderen na scheiding schreef ze enkele artikels en kwam ze ook verschillende keren als expert aan het woord  in de media.

Daarnaast verzorgde ze de lezingenreeks ‘Mag ik triest zijn?’, in het kader van het project ‘Gevaarlijk Jong’.

Voordien was ze actief in de hulpverlening, bij de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van Gasthuisberg Leuven, bij het MPI Ave Regina te Lovenjoel, de vzw ZIT STIL te Antwerpen. Ze was ook zelfstandig psychotherapeut en supervisor van teams.

 

Lijst van publicaties

(foto: Pure Image)

 

Share it now!
© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen