Afbeelding 

910 euro ingezameld op de kerstdrinks!

Naar goede gewoonte organiseerden we ook deze kerst een gezellige kerstdrink met chocomelk en glühwein op onze campus, op verschillende dagen.

Deze brachten samen 910 euro op! Bedankt allemaal!

De opbrengst gaat naar volgende drie goede doelen: 

  1. vzw Network of Supporting the Syrian People
    Oud-studente Elisabeth De Smidt is actief als vrijwilligster bij vzw Network of Supporting the Syrian People (Schaarbeek). Ze startte ook zelf een onderafdeling van deze vzw, nl. ‘Stay Human Kortrijk’. Daarmee verzamelen ze voeding, schoenen, kledij en (medische) verzorgingsmaterialen voor intern verplaatste gezinnen en wezen (in vluchtelingenkampen) in Syrië, buurlanden en in België.
  2. Welzijnsschakel Lede
    Studente Patricia Schockaert is vrijwilliger bij Welzijnsschakel Lede. Het is een kleine afdeling met enkel vrijwilligers, die zelf vaak in armoede leven. Zij organiseren onder andere iedere maand een ontmoetingsmoment waarbij kwetsbare gezinnen groenten en fruit kunnen aankopen aan verminderde prijs, een (warm) drankje kunnen drinken en informatie krijgen over culturele of ontspanningsactiviteiten die met de Uitpas aan kansentarief worden aangeboden. Voor de groenten, fruit en dranken werken we samen met Colruyt, maar ook vanuit WZS moet bijgelegd worden om de prijs voldoende laag te houden.
  3. Jingle bells for kids @ Duinkerke
    Veel van de kinderen in het vluchtelingenkamp in Duinkerke zijn getraumatiseerd door wat ze meemaakten in hun land van herkomst of tijdens hun vlucht. Ze hebben weinig regelmaat en structuur in hun leven, hun ouders hebben zelf heel wat zorgen en verdriet te verwerken… Daarom wil student Irfan Oztas samen met een groep vrijwilligers op 28 december een feest organiseren voor de kinderen in het vluchtelingenkamp Duinkerke. Er verblijven momenteel zo’n 80 kinderen tussen 0 en 12 jaar. Twee vliegen in één klap, want maak je kinderen gelukkig, dan maak je de ouders gelukkig.
Share it now!
Afbeelding 

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen