Afbeelding 
rouwende moslimman

Begeleiden van moslimgezinnen bij het levenseinde

Gezondheidszorg en welzijnswerk krijgen in toenemende mate te maken met zorgvragen van moslims, ook bij de begeleiding van het levenseinde. Wat wordt van een hulpverlener verwacht bij het overlijden van een moslim, thuis of in een verzorgingsinstelling? Hoe kunnen we de drempel naar palliatieve zorgen verlagen? Wat zegt islam over euthanasie?

Deze bijscholing richt zich tot medewerkers in de ouderenzorg, rust- en verzorgingstehuizen, thuiszorg, en wil met concrete en praktische tips bijdragen tot een passende en respectvolle begeleiding van moslims bij het levenseinde.

Lesgever: Naziha Maher, islamologe, coördinator voor de psychosociale dienstverlening aan allochtonen bij de Vlaamse Liga tegen Kanker en actief bij MOPA, Moslims en Palliatieve Ondersteuning Antwerpen.

Datum: donderdag 8 december 2016, 13u - 16u30
Locatie: Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Schaarbeek
Prijs: 30 euro (15 euro voor Odisee-studenten - vermeld bij inschrijving je studentennummer in het vakje 'mededelingen', en betaal meteen het verminderde bedrag)

>> Inschrijven

Deze bijscholing maakt deel uit van het studieprogramma van de banaba Psychosociale Gerontologie maar is ook toegankelijk voor een breder publiek.

Share it now!
Afbeelding 
rouwende moslimman
Focus 

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen