Afbeelding 
Groep mensen in cirkel op stoelen

Eigen Kracht-conferenties: de kracht van een methodiek

Maximaal inzetten op de kracht van gezinnen... hoe maak je dat waar in de praktijk? Eigen Kracht-conferenties vzw werkt volgens een besluitvormingsmodel dat de eigen krachten en verantwoordelijkheden van gezinnen en hun omgeving maximaal aanspreekt.

Tijdens deze bijscholing maak je kennis met de principes van een Eigen Kracht-conferentie, leer je hoe je die concreet toepast en discussieer je over de haalbaarheid en de ethische aspecten van deze methodiek. Als deelnemer kan je eigen casussen aanbrengen. Zo krijg je ook inzicht in je eigen manier van handelen met, en kijken naar gezinnen.

Doelgroep: organisaties en hulpverleners die gezinnen en jongeren ondersteunen. Ook lokale beleidsmakers kunnen hier veel opsteken over samenwerking tussen organisaties, diensten en gezinnen.

Lesgever: Mirjam Beyers, bachelor in de Gezinswetenschappen, trainer-supervisor voor Eigen Kracht-conferenties vzw. Ze was nauw betrokken bij  diverse EKC-projecten, en deed zelf verschillende conferenties. Van haar verscheen in 2014 bij uitgeverij Garant het boek ‘Eigen Kracht-conferenties, burgers aan zet.’

Datum: vrijdag 18 november 2016, 9u30-16u

Locatie: Campus HIG, Schaarbeek

Prijs: 50 euro (25 euro voor Odisee-studenten - vermeld bij inschrijving je studentennummer in het vakje 'mededelingen', en betaal meteen het verminderde bedrag)

>> Inschrijven

Share it now!
Afbeelding 
Groep mensen in cirkel op stoelen
Focus 

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen