Afbeelding 

Hooggevoelige kinderen opvoeden en kinderen hooggevoelig opvoeden

Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Hooggevoelige personen zijn meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. In combinatie met onze snelle, prestatiegerichte maatschappij hebben hooggevoelige personen meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Dikwijls zijn zij zich daarvan niet bewust. Of ze krijgen de kans niet. Als gevolg daarvan raken zij over hun toeren, geïrriteerd of oververmoeid. Hooggevoelige kinderen kunnen als gevolg hiervan gedrags- of leerproblemen ontwikkelen. Hooggevoelige volwassenen zijn meer vatbaar voor stressgerelateerde ziektes wanneer ze onvoldoende rekening houden met hun hooggevoeligheid.

Tijdens deze tweedaagse bijscholing gaan we op zoek naar wat hooggevoeligheid is. Hoe kan je een hooggevoelig kind herkennen? Wat zijn signalen van overprikkeling en hoe kan je dit voorkomen? Hoe kan je als opvoeder of gezinsbegeleider je eigen hooggevoeligheid (h)erkennen en positief inzetten in zorgen voor een ander, en tegelijkertijd ook zorgen voor jezelf?  

Deze bijscholing richt zich tot professionele begeleiders van kinderen en gezinnen, opvoeders, leerkrachten, medewerkers van centra voor opvoedingsondersteuning.

Lesgever: Linda T'Kindt is bachelor in de Gezinswetenschappen, life coach, kindercoach, en auteur van 'Mijn kind is hooggevoelig, wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverleners' (Lannoo, 2011).

Data: donderdagen 15 en 22 maart 2018, 9u30 tot 16u 
Plaats: Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Schaarbeek
Prijs: 100 euro (50 euro voor Odisee-studenten) voor de beide dagen (broodjeslucnh en syllabus inbegrepen)

>> Inschrijven

Afbeelding 

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen